Коронавирусот зема уште три жртви од Македонија.

На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби почина пациентка  од Куманово која имала 60 години, а била  хоспитализирана на клиниката од 27-ми април.

Во ГОБ „8 септември“ почина 59-годишен пациент од Струга, примен на 16-ти мај.

Таму почина и 51-годишен пациент од Скопје, хоспитализиран на 4-ти мај.