Пендаровски на средба со претставници од Комора на здравствени работници

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски, денеска оствари средба со претставници на Комората на здравствени работници на Република Македонија. На средбата, претставниците на Комората го информираа Пендаровски за нивните тековни…

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски, денеска оствари средба со претставници на Комората на здравствени работници на Република Македонија.

На средбата, претставниците на Комората го информираа Пендаровски за нивните тековни активности, за предизвиците со кои се соочуваат во нивната работа, како и за идните планови.

-Истовремено, тие потенцираа дека се залагаат за подобрување на условите за работа и за унапредување на положбата на сите здравствени работници, односно акушерки, забни техничари, медицински сестри, физиотерапевти. Претставниците на Комората на здравствени работници на средбата со претседателот Пендаровски потенцираа дека исто така се залагаат за подобрување на програмите во образовниот систем, со цел да се продуцира квалитетен кадар на здравствени работници, се вели во соопштението од Кабинетот на претседателот.


Related Articles