Полицискиот час не го почитувале 59 лица, приведени 32, казнети 255 за неносење маска

Во текот на изминатото деноноќие (23/24.05.2020) на територијата на Македонија на 141 лице им се издадени решенија за изолација, а 14 лица потпишале изјави за самоизолација. Од страна на полициски…

Во текот на изминатото деноноќие (23/24.05.2020) на територијата на Македонија на 141 лице им се издадени решенија за изолација, а 14 лица потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што констатирано е дека четири лица не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

По однос на забраната за движење во текот на изминатите 24 часа евидентирано е дека на ниво на целата држава 59 лица не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 32 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки. Исто така по однос на мерката за не носење лична  заштита на лице регистрирани се  255 прекршоци, соопшти МВР.


Related Articles