За разлика од претходниот, граѓаните овој викенд ќе го поминат со поголема слобода на движење. Полицискиот час денеска и утре за сите граѓани на територија на целата држава почнува од 19 часот навечер, а ќе трае до 05 часот наутро.

Согласно одлуката на Владата, сите млади лица под 18 години денеска и утре ќе можат да се движат од 13 до 19 часот.

Возрасните граѓани над 67 години, ќе можат да се движат од 05 до 12 часот.