Акупунктурата се користи во Кина веќе илјадници години, а одбирањето на вистинските точки може значително да ја намали телесната болка или менталната нерамнотежа.

Точка меѓу очите

Место: Лесно ќе ја најдете меѓу вашите веѓи. Помага: При главоболка, депресија, хроничен замор и стрес. Лесно притиснете една минута.

Прекардијална точка

Место: Оваа точка се наоѓа на внатрешноста од подлактицата околу 3 прст од зглобот, десно помеѓу двете тетиви. Помага: При олеснување на мачнини, повраќањет и болести на белите дробови. 4-5 секунди цврсто притискајте и масирајте.

Задлабочување

Место: Се наоѓа помеѓу палецот и показалецот Помага: Оваа точка помага за олеснување на забоболјка, болки во вратот и рамената, како и при главоболка. Притиснете и држете или масирајте минута.

Ветер Mansion точка

Место: Се наоѓа на внатрешната страна на главата, во средиштето на шуплината под черепот. Помага: При намалување на главоболка, воспаление на грлото и носот. Цврсто притиснете со врвовите на прстите и држете една до две минути.