Многумина го занемаруваат и потценуваат пешачењето етикетирајќи го како некорисно и дека само ни губи време. Но, дали е навистина така?

Ако научно погледнете што се случува со нашиот организам доколку секојдневно пешачиме барем по половина час, резултатите ќе ве изненадат.

Секојдневното пешачење помага во намалувањето на телесната тежина, особено во топењето на масните насалги околу стомакот.

За пешачењето да има ефект треба да се практикува секојдневно. Како и секогаш, здравата исхрана го има главниот збор и кога станува збор за пешачењето.