Силувано дете во Битола, познат идентитетот на уапсениот

На 20-ти месецов во СВР Битола, од страна на Центарот за социјални работи во Битола добиено е писмено известување дека се сомневаат за извршено кривично дело „Полов напад на дете…

На 20-ти месецов во СВР Битола, од страна на Центарот за социјални работи во Битола добиено е писмено известување дека се сомневаат за извршено кривично дело „Полов напад на дете кое не наполнило 14 години” од член 188 став 1 во врска со член 45 од Кривичниот законик.

Во содејство на Јавното Обвинителство и Министерството за внатрешни работи постапено е по пријавата, при што завчера лицето В.П(58) од Битола е лишено од слобода и предадено на обвинителството.


Related Articles