Персоналот од Одделот за интензивна нега на болницата „8 Септември” утрово протестираше пред канцеларијата на директорот Христијан Костов.


Причината е напад врз персоналот од роднини на починат пациент. Инцидентот се случил синоќа, интервенирала и полицијата.