Здравствените установи во земјава не успеаја навреме да се подготват за да ги проследат патниците од Дубаи, за кои се претпоставува дека би можело да бидат инфицирани од Корона-вирус, пренесе Алсат.

На новинарите денеска не им беше дозволено да влезат во делот  каде што се прават проверки на патниците со термички камери. Таму можеа да влезат само откако сите патници што пристигнаа од Дубаи го поминаа тој дел.

Она што беше впечатливо е дека во моментот кога медиумите пристигнаа во тој сектор, термичката камера не беше оперативна и беше пуштена во употреба неколку минути подоцна.