Ознака: карил

ДСЗИ врши вонреден инспекциски надзор во ГАК за случајот со 39-годишната родилка

Салиу: Две опасни бактерии МРСА и Ацинетобактер детектирани на КАРИЛ

Здравство 6 години ago

Здружението на медицински сестри, техничари и акушерки со осуда за нападот врз медицинската сестра од КАРИЛ

Здравство 6 години ago

Три родилки починаа за неполни два месеци, Филипче се уште чекал извештаи од комисиите!

Здравство 6 години ago

Зошто за пет дена 4 деца со дијабет и во тешка состојба завршија на скопските клиники? – Немањето на педијатри или начинот на живот?

Здравство 6 години ago

Подобрена здравствената состојба на 14 годишното девојче од Охрид, заменик министерот се правда дека не било лекарска, туку родителска гршка

Здравство 6 години ago

Сопругот на починатата родилка од Гевгелија се сомнева во лекарска грешка!

Здравство 6 години ago

Зошто Филипче денеска не информираше за починатата родилка од Гевгелија, а имаше прес конференција за подобрување на состојбата во родилиштата?

Здравство 6 години ago

Почина 31-годишна родилка од Гевгелија – Нејзини блиски обвинуваат за пропусти во здравствениот систем!

Здравство 6 години ago

Претепаното 14 месечно бебе може целосно да го изгуби видот – Дополнителни дијагностички процедури ќе покажат какви други последици ќе има!