Ознака: мтсп

Се зголемува бројот на домашни жртви на трговија со луѓе, од 8 жртви 7 се деца

МТСП: Пензионерите со септемвриската пензија ќе добијат пензии повисоки за 6,8%

Социјала 9 месеци ago

ВМРО-ДПМНЕ: Заради неспособноста на МТСП над 2400 деца во Скопје чекаат за прием во градинка

Социјала 10 месеци ago

МТСП со соопштение до јавноста за работата на сите предучилишни установи

Социјала 10 месеци ago

МТСП информира дека градинките за време на најавениот штрајк ќе ја обавуваат својата дејност

Социјала 11 месеци ago

МТСП со ваучер од 1000 денари ќе им помага на ранливите категории граѓани

Социјала 11 месеци ago

Во април се очекува првата исплата на зголемената минимална плата, а независните синдикати најавија протест

Здравство 1 година ago

Според МОН околу 0,3% од учениците во училиштата се заразени со Ковид-19

Социјала 1 година ago

По повод 3-ти Декември, Комисијата за заштита од дискриминација објави општи препораки до институциите

Социјала 1 година ago

Хелсиншки комитет: Неоходна е сеопфатна финансиска и психосоцијална помош на најпогодените од пожарите