Ознака: превенција

Македонија последниве 15 години бележи континуиран пад на бројот на новозаболени со туберкулоза

Вкупниот број на пациенти во земјава кои имаат потреба од хроничен хемодијализен третман се движи од 1300 до 1600

Здравство 1 година ago

Златни правила за превенција на болести на бубрезите

Мое здравје 1 година ago

Како да препознаете дали се соочувате со најстрашната болест!

Здравство 5 години ago

За снимање на мамограф пациентките предлагаат да се изнајде решение, се чека на ред и до месец дена

Здравство 5 години ago

Денес е светски ден на бубрегот, борбата за здравјето на бубрезите продолжува

Здравство 6 години ago

Борба против рак на грлото на матка-ПАП тестот неопходен. 40-ет жени годишно ја губат битката!

Здравство 6 години ago

Светскиот ден на борбата против мозочен удар, 29-ти Октомври

Мое здравје 6 години ago

Рибиното масло не спречува инфаркт или мозочен удар!

Мое здравје 6 години ago

Спречете мозочен удар со здрави навики