Ознака: роми

Менуваме наративи – ново видео на Аваја

Ромите се спремни да се попишат

Социјала 6 години ago

Ромите и ЕУ интеграциите, Царовска ќе каже ДА или НЕ!

Социјала 6 години ago

„Стоп за расизмот – правда за Ромите!“ Ромите денес маршираа, за сеќавање, во име на сите роми од холокаустот!

Социјала 6 години ago

Околу 500 деца роми од Шуто Оризари не одат на училиште

Социјала 6 години ago

За шестотини деца од ромска националност министерката „царица“ не се запрашала зошто никогаш не седнале во училишна клупа?

Социјала 6 години ago

Ромите се помалку одат на училиште, причини, сиромаштијата и иселувањето!

Здравство 6 години ago

Небулоза – Локалната власт во Штип со автобус ги носела невакцинираните деца во диспанзерите за имунизација!

Здравство 6 години ago

Алармантно – Секоја петта бремена Ромка во Македонија е малолетничка!

Социјала 6 години ago

Царовска: Ромите граѓани од втор ред, ќе им се помогне набрзо!