Ознака: цистична фиброза

Комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ: Нула транспарентност за набавка на лекови – профит на маката на болните со заобиколување на надлежните институции

Лекот „Трикафта“ е обезбеден само за 8 пациенти, останатите ќе ги чекаат измените во законот

Здравство 12 месеци ago

ВМРО-ДПМНЕ: Здравството го водат луѓе кои имаат план само за лични интереси

Здравство 12 месеци ago

Игор Пехчевски: Сега кога лекот е тука, на клиниките, јас лекот не го добив

Здравство 12 месеци ago

Лекот „Трикафта“ за цистична фиброза пристигна на Клиниката за детски болести

Здравство 12 месеци ago

Лекот „Трикафта“ се очекува да пристигне кон крајот на месецов

Здравство 1 година ago

Лекот „Трикафта“ првично е обезбеден само за 8 пациенти во потешка состојба

Здравство 1 година ago

Со месеци нема никаков одговор од МЗ и ФЗОМ за терапија со „Трикафта“ за 8 пациенти кои се во животозасегнувачка состојба

Здравство 1 година ago

Од 1 октомври пациентите со цистична фиброза до 18 години ќе се лекуваат на УК за детски болести

Мое здравје 2 години ago

Доколку имате недостаток на витамин Е, ова се симптомите на кои треба да внимавате