Ознака: туберкулоза

Македонија последниве 15 години бележи континуиран пад на бројот на новозаболени со туберкулоза

Скандал: Македонија во понеделник ќе биде домаќин на Глобалниот фонд за Сида,туберкулоза и маларија, а во земјава една година нема терапија против маларија!

Здравство 6 години ago

За три години 10 заболени од туберкулоза во Крива Паланка

Здравство 6 години ago

Министерството за здравство контра директотрот на Институтот за ТБЦ – Пациентите имале туберкулоза и биле соодветно лекувани