Ознака: за нас

Медицински сестри предвреме биле враќани на работа од годишен одмор зошто нема кадар во болниците и клиниките низ Македонија

На медицинските сестри им е скратено правото на користење годишен одмор поради дефицит на ваков кадар во болниците низ Македонија

Здравство 6 години ago

Медицинските сестри ја добија битката, 160 денари плус на нивно конто за ноќен труд. Докторите сеуште чекаат покачување!

Здравство 6 години ago

Медицинските сестри бараат да бидат плаќани по дежурство исто како лекарите – Не го прифаќаат понуденото зголемување од 80 денари