Циметот e природна помош при овие 16 проблеми. Погледнете за што се е добар циметот за вашето здравје:

– Го контролира нивото на шеќер во крвта, лекува габични инфекции, ги ублажува симптомите предизвикани од труење, помага во лекувањето на синдромот иритација на цревата.

– Циметот помага при остеопороза и артритис, влијае на когнитивниот развој и помнењето, тој е моќен антиоксидант кој помага во регенерацијата на клетките и го штити организмот од слободните радикали.

– Помага при слабеењето, ги ублажува болките во мускулите, го намалува холестеролот и тргилцеридите, го подобрува здравјето на забите и непцата, ја ублажува настинката, воспалението на грлото и кашлицата.

– Ги ублажува симптомите на ПМС, циметот помага пи симптомите на труење со храна, го регулира менструалниот циклус, ја ублажува главоболката.