Колку навистина претеруваме кога станува збор за грижата за децата? Толку што на пазарот се појави уред кој на родителите ќе може да им користи да го следат здравјето на своето дете во домот. Претерано или потребно?

Напредните технологии од ден во ден ги поместуваат границите и беше прашање на ден кога некој ќе дојде на идеја да измисли нешто како овој уред кој им ја олеснува грижата за децата на сите оние родители-паничари, а сите знаеме дека родителите се најпрофитабилна целна група.

Според написите во многу светски медиуми, стандардните беби монитори кои ни помагаат да го слушнеме бебето од друга рпсторија би требало да заминат во историјата затоа што овој нов уред овозможува освен плачењето на бебето, да ги следите и неговите витални знаци.