Мерните станици утринава покажуваат дека најзагаден град во моментов во МАкедонија е Кичево, додека веднаш потоа следуваат Битола 2, Гостивар, Тетово, Ректорат и Кавадарци.

Кај Ректоратот утринава се измерени дури 205 µg/m3, додека во Битола 2 утринава има 132 µg/m3, а во Гостивар измерени се 77 µg/m3.