Шилегов ветуваше дека ќе го врати сјајот на ГТЦ , бидејќи тоа било симбол на градот. Но, како изгледа ГТЦ денес? Руинириан, уште повеќе запуштен, уништен, опасен по вработените и посетителите. Ете тоа е ГТЦ, велат од советничката група на ВМРО-ДПМНЕ на Град Скопје.