Во текот на денешниот ден, министерството за здравство информираше дека се регистрирани 137 нови случаи на заболени од Ковид-19. 10 лица починаа, а вкупната бројка на ковид дијагностицирани од почетокот на епидемијата досега изнесува 9547 лица. Б137 новозаболениројката на оздравени пациенти е 5071, на починати е 442, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 4034. Од вчерашните тестирања, два се контролни, а во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

• Скопје 4413, активни 1909
• Куманово 940, активни 252
• Дебар 175, активни 112
• Штип 659, активни 333
• Прилеп 313, активни 56
• Тетово 962, активни 297
• Струга 391, активни 184
• Велес 209, активни 27
• Битола 96, активни 51
• Охрид 250, активни 99
• Кавадарци 32, активни 18
• Гостивар 321, активни 207
• Гевгелија 19, активни 8 (*6 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 2 на Богданци)
• Струмица 31, активни 22
• Крива Паланка 22, активни 8
• Радовиш 28, активни 23
• Крушево 14, активни 9
• Кочани 90, активни 22
• Пробиштип 46, активни 29
• Демир Хисар 19, активни 17
• Македонски Брод 10, активни 6
• Пехчево 6, активни 0
• Берово 4, активни 1
• Валандово 6, активни 0
• Виница 4, активни 1
• Делчево 1, активни 0
• Кратово 12, активни 7
• Свети Николе 205, активни 190
• Кичево 105, активни 86
• Ресен 141, активни 57
• Неготино 23, активни 3 (* 10 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија)

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

• Чаир – 275
• Аеродром – 200
• Бутел – 140
• Гази Баба – 206
• Центар – 162
• Карпош – 174
• Сарај – 115
• Кисела Вода – 158
• Ѓорче Петров – 120
• Студеничани – 109
• Шуто Оризари – 105
• Арачиново – 33
• Илинден – 25
• Петровец – 22
• Чучер Сандево – 11
• Сопиште – 20
• Зелениково- 13
• Странец – 7
• Нераспределен- 14