Диетата со брокула е промена на начинот на исхрана во текот на 10 дена, период за кој ќе забележите драстична промена во тежината.

Оваа диета ќе ви помогне да изгубите 5-7 килограми за краток период.

Диетата со брокула ги содржи сите состојки кои ќе ви помогнат да ја намалите телесната тежина и да го зачувате имунитетот.

Брокулата е еден од најкорисните зеленчуци и содржи големи количини на витамини и минерали. Брокулата е исто така еден од најдобрите извори на калциум, кој игра важна улога во слабеењето. За време на диетата е дозволено конзумирање на обична или минерална вода, а понекогаш и на ниско калорични млечни напитоци.

Првиот и вториот ден:

Појадок: 200 гр. варена брокула и 1-2 чаши на црн чај без шеќер.
Ручек: 150 гр варено пилешко месо и 250 мл пилешка супа. Во прилог на ручекот изедете 100 гр. варена брокула.
Вечера: 250 гр. варена брокула, 1-2 чаши црн чај без шеќер.

Третиот и четвртиот ден:

Појадок: 200 гр. динстана брокула во маслиново масло со зачинета со мелена црвена пиперка и лук.
Ручек: 150 гр. динстана брокула во маслиново масло со салата од домати и кромид.
Вечера: Исто како појадокот.

Петтиот и шестиот ден:

Појадок: брокула салата, 100 мл. јогурт и 100 гр. варено говедско месо.
Ручек: 200 гр. варена брокула зачинета со сол.
Вечера: 150 гр. варено говедско месо

Седмиот и осмиот ден:

Појадок: 100 гр. варена брокула, 2 меко варени јајца, една чаша чај без шеќер.
Ручек: 300 мл. пилешка супа со 100 гр. брокули.
Вечера: 2 парчиња ‘ржан леб, 100 гр. варена брокула, една чаша сок од домати.

Деветтиот и десеттиот ден:

Појадок: 100 гр. варена брокула и два моркова.
Ручек: 100 гр. варена брокула, 100 гр. печена риба.
Вечера: 200 гр. варена брокула, 2 варени компири.