Сексот наутро не само што може да ви донесе убав почеток на денот, туку и да го подобри вашето здравје.

  • Подобрување на врската

Поради окситоцинот кој се лачи за време на сексот, тој помага за зближување на луѓето. Тоа е совршен начин да се започне денот со саканата личност. Освен тоа, носи убави моменти кои ќе ги паметите во текот на целиот ден.

  • Помалку нервоза

Ендорфините и другите добри хормони, како окситоцин и допамин ја поттикнуваат циркулацијата, ги смируваат мислите и го намалуваат лачењето на кортизол, кој е познат како хормон на стресот.

  • Подобра концентрација

Оргазмот го намалува нивото на кортизол, го смирува умот и ги подобрува концентрацијата и фокусот. Тој има дејство како утринската јога или медитација, со тоа што со сексот трошите и повеќе калории.

  • Забрзување на метаболизмот

Во текот на ноќта, метаболизмот се успорува и наутро му е потребно некакво придвижување. Сексот е совршен за тоа. Исто како утринските вежби.

  • Повеќе енергија и подобро расположение

Ви носи добро расположение и насмевка на лицето кои ќе ве следат во текот на целиот ден. Поради окситоцинот кој се лачи за време на сексот, тој помага за зближување на луѓето. Тоа е совршен начин да се започне денот со саканата личност. Освен тоа, носи убави моменти кои ќе ги паметите во текот на целиот ден.