Кога сте во врска, треба да се чувствувате удобно додека разговарате за вашите чувства, грижи и проблеми. Кога нема да ги добиете резултатите што ги сакате од разговорот, го притискате партнерот и му поставувате ултиматум, а ултиматумот може да биде закана. Ако сте стигнале до моментот да му поставувате ултиматум на вашиот партнер, веројатно сте фрустрирани и збунети околу тоа што треба да направите, а никој не сака да се чувствува како да нема моќ во врската. Ако чувствувате дека вашата врска не се движи во вистинскиот правец, ќе направите што било само за да добиете некаков резултат.

Ако мислите дека вашиот партнер не обрнува внимание на тоа што вие го сакате или е задоволен со тоа каде води врската, можеби ќе треба да поставите ултиматум за да откриете дали и двајцата сте на иста страна. Но, ултиматумите обично се нешто што го поставувате кога ќе ги истрошите сите потези и очајно посакувате промена. Во продолжение прочитајте кои хороскопски знаци најчесто поставуваат улиматуми.

1. Овен

Овните може да бидат конфронтативни, па затоа преминуваат на следното ниво и поставуваат ултиматум. Овој хороскопски знак не сака да го троши своето драгоцено време. Ако овие личности сакаат нивната врска да се промени, а партнерот не прави ништо, тие ќе направат голем потег.

Ако нивниот партнер не се согласи да се придржува кон тоа, Овенот може да ги преземе потребните чекори за да ја постигне својата цел. Овните знаат дека во некои моменти поставувањето ултиматум е голем ризик, но тие мислат дека вреди да го направат тоа.

2. Лав

Припадниците на овој хороскопски знак се искрени, особено кога кажуваат што сакаат во својата врска. Тие не чекаат партнерот да се навикне на нивниот начин на размислување.

Лавовите не се плашат да постават ултиматум затоа што тие ќе ги разгледаат сите можни сценарија и знаат каков ќе биде нивниот следен потег. Тие се сигурни во своите одлуки и знаат како да го добијат тоа што го сакаат. Ако партнерот е неодлучен, Лавот ќе ги притисне работите за да добие одговор.

3. Шкорпија

Шкорпиите се крајно фокусирани на она што го сакаат од животот и од врската. Ако нивниот партнер е неодлучен и не сака да им се посвети, тие ќе постават ултиматум.

Поставувањето ултиматуми на луѓето значи дека тие треба да веруваат дека сте сериозни во тоа. Шкорпијата нема да постави ултиматум ако не е навистина сериозна во врска со тоа, а ако непочитувањето на ултиматумот значи раскинување, тоа и ќе се случи.

4. Близнаци

Кога Близнаците ќе постават ултиматум, тие веќе се исцрпени од размислување и тоа е крајната опција. Ултиматумот е единствениот преостанат потег што мислат дека можат да го направат.

Можеби изгледа манипулативно, но тоа е искрен потег. Ултиматумот е начин да создадат движење бидејќи Близнаците мразат стагнација, така што овие личности ќе искористат сè што можат за да создадат промени.

5. Девица

Девицата поставува ултиматуми од слични причини како Близнаците. Припадниците на овој хороскопски знак долго размислуваат што да направат ако нивната врска е заглавена. Овие личности ја разгледувале ситуацијата од секој агол, разговарале со партнерот и направиле сè што можат за да стимулираат промени.

Ако Девиците се подготвени да преминат на следното ниво, тие ќе прават стратегии и ќе го присилат својот партнер да реагира.