Губењето на косата се лекува со растенија! Губењето на косата е сериозен проблем кој влијае не само на изгледот, но и на самодовербата.

Многу често луѓето што страдаат од губење на косата, се жалат и на проблеми во комуникацијата, од страв од блискост и слично.

Губењето на косата се лекува со растенија!

За да не сте и вие еден од овие луѓе, чие секојдневие се одредува во најголема мера од потребата да се справите со губење на косата, ви нудиме 5 докажани начини за справување со проблемот со помош на растенија.

1. Дел од главата или целата глава се полева по неколку пати на ден со сок добиен од коренот на рен, од кромид и лук. Постапката се повторува барем 3 дена;

2. При можност на главата се поставуваат корени од рен, претходно исчукани. По првите 24 часа по местата каде што косата е ретка, се гледаат црните точки на косата, која е почната да расте;

3. Погодени места на косата може да ја третирате со рузмарин. Постапката се повторува секој ден;

4. Против опаѓање на косата дејствува и лушпата, приготвена од бршленот, со која се облива целата коса;

5. Последниот рецепт за лекување и губење на косата со растенија предвидува околу 100 грама сварена коприва во литар вода и литар оцет. Со течноста косата се мие пред спиење, кога не се користат никакви други производи.