Раководителката на Опсерваторијата, сеизмолог д-р Драгана Черних-Анастасовска вели дека доколку во Македонија се случи земјотрес како во Албанија не знае како и што ќе прават, пренесува ТВ21.

Таа додава дека од некогашните 18 лица вработени во опсерваторијата, сега имаат само три сеизмолози.