Вкупната бројка на ковид дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 14 004, бројката на оздравени пациенти е 10 722, а на починати е 585. Бројот на активни случаи во земјата во моментот изнесува 2 697. Во текот на денешниот ден Министерството за здравство регистрираше 89 нови заболени со Ковид-19, 215 оздравени и седум починати од направени 1529 тестирања.

Според завршените епидемиолошки анкети, најмногу активни случаи има во Скопје 847, Куманово 371, Гостивар 269,  Штип 214 и Тетово 179. Според направените епидемиолошки анкети, во скопските општини, пак денешната прераспределба изгледа вака.

 • Чаир – 110
 • Гази Баба – 107
 • Аеродром – 101
 • Карпош – 86
 • Центар – 90
 • Кисела Вода – 96
 • Ѓорче Петров – 55
 • Бутел – 65
 • Шуто Оризари – 32
 • Студеничани – 19
 • Сарај – 28
 • Арачиново – 16
 • Илинден – 11
 • Сопиште – 6
 • Чучер Сандево – 6
 • Петровец – 9
 • Зелениково – 4
 • Странец – 5
 • Нераспределен – 1