Овој рецепт за бурек од јаболка е толку едноставен што секој може да го направи.

Меката кора, сочните јаболки и неодоливата арома на цимет ќе го направат овој бурек ваш нов омилен десерт.

Совршено е за појадок, ужина или како задоволство после ручекот.

Потребни состојки:

500 гр готови кори
600 гр јаболка изрендана
малку цимет
1 ванилин шеќер
масло
кисела вода
шеќер по желба

Подготовка:

Јаболката изрендајте ги, додадете цимет и малку масло и измешајте.

Истурете кисела вода во распрскувачот. Намачкајте или обложете го листот за печење со хартија за печење и премачкајте го со масло.

На дното ставете две кори, попрскајте со вода и масло, а третата премачкајте ја со масло и наредете ги јаболката. Значи, јаболката одат на секоја трета кора сè до крајот на тавата.

Покријте со два слоја фолија и ставете го бурекот, попрскајте со вода и масло и печете на 200 степени околу 40-45 минути. Многу е добар, сочен и вкусен.