Професионалниот билдер и снагатор, Фуад Абиад, ни објасни како треба да изгледа оброкот пред теретана …

Многумина прават грешка кога одат во теретана со празен стомак, но тогаш вашето тело нема доволно хранливи материи за да ги храни мускулите, така што тие не можат да напредуваат добро и да растат. Затоа е важно да јадете пред да одите во теретана, но треба да знаете што треба да јадете и колку треба да јадете.

Затоа, Фуад решил да сними клип за тоа и да објасни како треба да изгледа оброкот пред да замине во теретана.

„Луѓето кои одат во теретана обично подготвуваат огромни оброци пред да заминат, бидејќи мислат дека ќе имаат повеќе енергија и ќе имаат поголема моќ, но тоа е грешка. Оброкот пред да се оди во теретана треба да биде најмал “, вели Абиад, и затоа прави оброк со малку риба и ориз.

Тој вели дека големите и тешки оброци предизвикуваат нарушување во организмот, затоа што тогаш организмот троши енергија за да ја вари храната, што не оди во корист кога тренираме, затоа треба да јадеме лесна храна која брзо се вари.

Погледнете како го подготвува својот оброк и колку време трае: