Секој родител сака неговото дете да се храни здраво, а почетокот на остварувањето на оваа цел е стекнувањето на здрави прехранбени навики.

Доктор Ентони Балдузи од Fit Father Project и Fit Mother Project, експерт за фитнес и нутриционизам, споделува неколку совети како да ги храните децата поздраво.

Здравата исхрана значи дека децата ќе имаат повеќе енергија, ќе бидат витални, ќе постигнуваат подобри резултати и најважно – ќе стекнат дбри навики на исхрана.