Од ЕВН Македонија АД известуваат дека на ден 12.06.2020 година ( петок ) без електрична енергија ќе останат:

– во периодот од 08.30 до 10.30 часот, корисниците од ул. Славејко Арсов на потегот од раскрсница со ул. Димитар Беровски до раскрсница со ул. Рилски Конгрес. ( општина Центар )

– во периодот од 08.30 до 13.30 часот, корисниците од ул. Пандил Шишков бр.29, 31, 33 и 35, како и корисниците од ул. Вангел Тодоровски бр.1, 3, 5 и 7. ( општина Аеродром )

– во периодот од 09.00 до 11.00 часот, корисниците од бул. Македонско Косовска Бригада, лоцирани бензинската пумпа на Макпетрол. (општина Чаир)

– во периодот од 09.00 до 12.00 часот, корисниците од ул. Иван Манолев – броеви 41А, 41Б, 43А, 43Б, 45А. 45Б, 47А, 47Б, 49А И 49Б. ( општина Бутел ) , како и корисниците од ул. Франце Прешерн бр.125 и 127. ( општина Карпош )

– во периодот од 09.00 до 15.00 часот, дел од корисниците од ул.1 во село Сопиште лоцирани на главната улица и позади стоматолошката ординација Дентал (општина Сопиште) како и корисниците од ул. 30 во населба Радишани лоцирани на десната страна кон Буринарец. (општина Бутел)