Здружение за помош на заболени од ХМЛ денеска на Медицинскиот факултет во Скопје ќе го одбележи Меѓународниот ден на заболените од Хронична миелоична леукемија – ХМЛ.

По тој повод ќе бидат одржани едуктивни предавања со цел на подигање на свеста и дополнувањето на актуелните сознанија во врска со ХМЛ заболување.