Секое човечко тело има специфична природна миризба, но има некои намирници кои ги конзумираме секојдневно а го прават посилен и непријатен тој мирис.

Специфичен мирис на некое тело може да предизвика не само консумацијата на месо и риба, туку и некои видови растителни производи.

Претходно, експертите изјавија дека конзумирањето на големи количини месо може да предизвика мирис на телото.

“Миризбата” се формира како резултат на интеракцијата на производите за распаѓање на протеините и бактериите.

Фановите на риба, зелка и аспарагус исто така можат да го имаат истиот проблем.

Сепак, според експертите еден многу популарен зеленчук предизвикува мирис на нашето тело.

Како што забележа истражувач од Велика Британија, мора да бидете претпазливи со доматите.

Каротеноидите и терпените содржани во нив влијаат на мирисот на телото, давајќи му „вкус на домат“. Додека, според странски научник, може да се спореди со мирисот на стеблата домати.

Меѓу производите што можат да се спротивстават на непријатните мириси, експертите идентификуваат зелена храна, ореви, јаболка и портокали.