Рибиното масло е едно од здравите додатоци што можете да ги земате секој ден.

Ова масло обично се зема заради голема количина омега киселини кои го зајакнуваат имунитетниот систем и го подобруваат функционирањето на нашето тело, но неодамнешните истражувања покажаа дека рибиното масло има големи придобивки за телото на мажите. Студиите покажаа дека дневното консумирање рибино масло доведува до 50% подобрување на подвижноста на спермата кај мажи над 35 години.

Ова значи дека мажите кои имаат плоден проблем со природата, мора да го пијат овој додаток за да ги забрзаат своите мали пливачи. Студиите покажаа дека квалитетот на семето на машката течност драматично се намали во последните 50 години и дека условите за живеење во кои живееме, стресот, брзиот и модерен живот, нездравата исхрана и употребата на електрични уреди се одговорни за тоа. Сето ова предизвикува слабеење на нашето тело, но додатоците како рибино масло можат да ни помогнат да водиме подобар и поздрав живот.

Се разбира, ако често консумирате риба, тогаш во вашето тело ќе ги внесувате потребните витамини, минерали и омега киселини, но стручњаците советува да си имате капсули со рибино масло во вашиот дом, така што ќе бидете сигурни дека ви е задоволен дневниот внес на потребните супстанции.