Фигурата на змеј носи моќна енергија за привлекување на среќа, пари и љубов, а еве каде треба да ја чувате во куќата.

Зелениот Змеј, во источниот дел на куќата носи здравје, а златен пари и успех. Во куќата не треба да имате повеќе од 5 змејови, и никако не смеете да ги чувате во бањата, плакарот или гаража.

Чувајте го змејот на високо место во домот, а за наоѓање љубов покрај него ставете и фигира од Феникс. За привлекување пари, змејот свртете го кон задната страна на куќата и никако не смее да биде насочен кон прозорецот.

За да циркулира позитивната енергија менувајте ги позициите на фигурите најмалку еднаш неделно.

Божурот е растение кое секоја жена треба да го има во домот и тоа поради многу причини. Тоа е цвет кој има опоен мирис и одамна ги краси дворовите и домовите, а крие многу благодети.

Името Божур потекнува од кинескиот збор „sho yu” што значи најубав. Во Кина е симбол за богатството, веројатно поради неговата црвена боја, и заедно со цветот е традиционален симбол на таа земја.

Ја симболизира убавината и романтиката, среќен брак и среќа. Букетот од Божур се смета за предзнак на среќа. Затоа ова растение често се користи за свадби.

Се смета за билка која го чисти и штити телото, како и духот и која носи благосостојба. Помага и за одбивање на негативната енергија и магиите.

Исто така, Божурот се смета за симбол на убавината.

Па, побрзајте и ставете еден ваков букет во вазна. Ќе ви го направи домот среќно место за живеење.