ФОТО: Рентген снимка покажува што им прави коронавирусот на белите дробови

Рентгенските снимки на пациентите заразени со коронавирус на најдобар можен начин прикажува што овој вирус им прави на белите дробови. Имено, пациентка која се лекува во болницата Ланџоу во Кина,…

Рентгенските снимки на пациентите заразени со коронавирус на најдобар можен начин прикажува што овој вирус им прави на белите дробови.

Имено, пациентка која се лекува во болницата Ланџоу во Кина, се пријавила прво со температура 38,8 откако со денови чувствувала „пукање“ во белите дробови.

Лекарите по само неколку часа дијагностицирале коронавирус. Откако била направена рентген снимка, резултатите покажале делумна исполнетост со течности. Како што може да се види на сликата, течноста е поизразена на втората фотографија која е направена три дена по земање терапија.

Кај ретки пациенти заразени со вирусот доаѓа до инфекција која може да доведе со воспалување, опасно по животот. Таа започнала лекување кое најчесто се користи во лекувањето кај респираторните инфекции.


Related Articles