Пречистителната станица во Ново село во околината на Скопје околу полноќ работеше турбо. Што ли согорува? Што дише народот? Не е чудно што толку се боледува, но некој си ја тера работата.
-Oва се случува веќе околу три месеци кога цела околина во потег од Волково до Карпош потонува во чад, сведочи граѓанин за Здравство.мк.

Притоа жителите велат дека не станува збор за водена пареа од станицата туку за задушлив чад од станицата кој мириса на гума и пластика.
надлежните без одговор.