Јаболковиот оцет веќе со години се споменува како чудесна напивка. Иако вкусот е јак и интензивен, јаболковиот оцет донесува многу корист за здравјето, па добро е да го вклучите во својата дневна рутина. Ова е само дел од листата ефекти кои оцетот ги има врз здравјето.

Најдобра препорака е да користите по малку оцет (околу 1 лажица), а тој треба да биде домашен, а не купечки.

Првите ефекти ќе ги забележите по неколку дена: – намален апетит – намалена желба за слатки – свеж здив – забрзан метаболизам – чистење на крвните садови – регулирање на шеќерот и маснотиите во крвта – намалување на меунстралните тегоби – подобро варење.

Напомена: Природните рецепти не се замена за традиционалната медицина, ниту за лекарствата препишани од доктор. Природните рецепти служат само како додатоци во исхраната и превенција. Не ги употребувајте доколку сте преосетливи на некоја од природните намирници.