По низа скандали што ја потресоа јавноста,а се случија во „Козле“. По социјалните мрежи пред неколку дена протекоа и слики во какви услови се лекуваат малите дечиња. Условите се катастрофално, кревет на кој треба да лежи мајката со своето дете е во должина од 130 центиметри додека ширина само од 65 центиметри. Креветот е обложен одвај со 2 центиметри сунѓер. Додека пак перниците се полнети со партали, а постелнината е со разно разни флеки.

Родителите реагираат на сето ова посочувајќи дека се фрлаат милиони и милиони на небитни работи, додека за ова се нема пари.