Кина: Досега починати 636 лица од коронавирусот

Бројот на лица кои досега починаа со последици од коронавирусот во Кина надмина 630, а досега вкупно се заразени 31.161 лица. Само вчера во земјата починале 73 лица, со што…

Бројот на лица кои досега починаа со последици од коронавирусот во Кина надмина 630, а досега вкупно се заразени 31.161 лица.

Само вчера во земјата починале 73 лица, со што вкупниот број на жртви достигна 636 лица, пренесуваат британските медиуми.

Во 27 земји во светот досега се забележани 320 случаи на заразени од коронавирусот.


Related Articles