Кристијан Андреев е дете на 14-годишна возраст кое боледува од многу тежок облик на аутизам и епилепсија.

Закажани се три сесии-операции на матични клетки во Турција кои ќе чинат 38.600 евра.

За неговите родители сумата е преголема и затоа истите ги замолуваат граѓаните да им помогнат во битката, да донираат.

Тие ја пренесуваат и желбата на неговата сеситричка Јована која посакува Кристијан да дојде на нејзиниот роденден и да ја прегрне наместо како досега да ја гребе и скубе.

Да ја покажеме хуманоста со тоа што ќе завртиме на броевите 070-143-161 за корисници на Т-мобиле и 143-463 за корисници на Вип.

Можете да помогнете и преку уплата на жиро сметка на име Кристијан Андреев 210-7000006478-05 за Македонија и IBAN CODE MK 07210501699259629 SWIFT TUTNMK22 NLB BANKA AD SKOPJE – Цел на дознака: Донација за Кристијан од странство.

Неговата мајка Весна, по новогодишните празници објави емотивна порака која ви ја пренесуваме во целост:

2019 godina site ja docekavte vo euforija, jas ja cekav vo taga bidejki ovoj decko namesto da se sprema i doteruva da…

Gepostet von Vesna Dojcinova Andreeva am Mittwoch, 2. Januar 2019