Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 155.246, бројката на оздравени пациенти е 147.473, на починати е 5.398, а бројот на активни случаи изнесува 2.375.

Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)

Скопје 68493, Активни 971
Куманово 8823, Активни 228
Прилеп 8300, Активни 97
Тетово 7212, Активни 99
Битола 6291, Активни 165
Велес 5468, Активни 61
Гостивар 5171, Активни 42
Кавадарци 5151, Активни 27
Охрид 5000, Активни 145
Штип 4959, Активни 40
Струмица 4109, Активни 54
Струга 2980, Активни 51
Кочани 2787, Активни 34
Кичево 2562, Активни 73
Гевгелија 2191, Активни 25
Неготино 2183, Активни 17
Свети Николе 1522, Активни 29
Ресен 1234, Активни 31
Крива Паланка 1219, Активни 6
Радовиш 1158, Активни 48
Берово 1029, Активни 3
Делчево 971, Активни 23
Дебар 940, Активни 1
Виница 881, Активни 34
Пробиштип 789, Активни 5
Валандово 666, Активни 3
Богданци 494, Активни 3
Крушево 489, Активни 16
Демир Хисар 397, Активни 16
Демир Капија 396, Активни 0
Кратово 373, Активни 13
Македонски Брод 359, Активни 3
Пехчево 268, Активни 1
Македонска Каменица 249, Активни 11
Дојран 132, Активни 0.