Ознака: коронавирус

Даниловски: Скандалозна е одлуката на Комисијата за заразни болести да не го набави лекот „Паксловид“

Директорот на СЗО го повика Пекинг да даде повеќе информации за потеклото на Ковид-19

Здравство 3 недели ago

Американската агенција за храна и лекови одобри употреба на подобрени вакцини против Ковид-19

Здравство 4 недели ago

Во Албанија случаите на коронавирус секојдневно се зголемуваат

Здравство 4 недели ago

Србија се соочува со нов бран на коронавирусот

Здравство 5 месеци ago

По 3 години, СЗО прогласи крај на пандемијата на коронавирусот

Здравство 5 месеци ago

Словенија потврди нова подваријанта на коронавирусот

Здравство 6 месеци ago

СЗО препорачува дополнителна доза вакцина, 6 или 12 месеци по последниот бустер

Здравство 6 месеци ago

Истражување: Ковид-19 се поврзува со развој на гастроинтестинални нарушувања

Здравство 7 месеци ago

СЗО: За прв пат бројот на неделни смртни случаи од Ковид-19 е помал отколку кога беше употребен зборот пандемија