Кучињата скитници повторно напаѓаат низ Скопје, нападнати три лица.

  • На 29.06.2018 година Л.К.(75) пријавил дека на  27.06.2018 година околу 19,00 часот движејќи се по улица “Бранко Заревски” во Скопје бил нападнат од куче скитник кое го каснало во пределот на левата надколеницата.

На 28.06.2018 година Н.Т.(38) од Скопје пријавил дека  на 27.06.2018 година околу 22.00 часот во Комплекс клиники “Мајка Тереза”, бил нападнат од глутница кучиња при што се здобил со повреда на десната нога.

На 28.06.2018 година Н.Ј.(51) пријавил дека на 27.06.2018 година околу 08.10 часот на раскрсница од улица “Живко Фирфов” со улица “Антон Димитров“ бил нападнат од куче скитник кое го каснало во предлот на десната подколеница.