Македонија во топ 10: Скопје утрово БЛЕСНА на светската мапа на најзагадени градови во светот!

Според светската страница која го мери квалитетот на воздухот „Аирвижуал“ Македонија ова утро се наоѓа во топ 10-те најзагадени земји во светот. Македонија и ова утро се гуши во чад,…

Според светската страница која го мери квалитетот на воздухот „Аирвижуал“ Македонија ова утро се наоѓа во топ 10-те најзагадени земји во светот.

Според мерните станици ширум земјава најзагадено е Кавадарци со 307 микрограми на метар кубен, а веднаш зад него и скопско лисиче со 262 микрограми на метар кубен ПМ 10 честички.

Потоа следува Тетово каде загаденоста е 252 ПМ 10 честички на метар кубен, па Центар, Струмица и Ректорат.

Според светската страница која го мери квалитетот на воздухот „Аирвижуал“ Македонија ова утро се наоѓа во топ 10-те најзагадени земји во светот.

Нашата земја е рангирана на 9-тото место во друштво на Индија, Авганистан, Бангладеш, Русија, Австралија како и земјите од регионот.

На првото место ова утро се најде Босна и Херцеговина како најзагадена земја во светот, а Сараево најзагаден град.

Инаку со почетокот на Новата година Македонија непрестанато се гуши, додека властите вообичаено не мрднуваат со прст.


Related Articles