Владата донесе нов предлог-закон за заштита од дискриминација во кој се предвидува проширување на основите за дискриминација, воведување на сексуалната ориентација и родовиот идентитет како основ за дискриминација и воведување на сегрегацијата како нов облик на дискриминација. Со новиот предлог закон се предвидени и поголеми казни. Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска изјави дека со новиот предлог закон Македонија се приближува до меѓународните стандарди усвоени во ОН и ЕУ, а граѓаните добиваат соодветна правна заштита.

Ова е тоа што ќе го заштитуваш, Царовска?

Тоа и се очекува од царица/министерка како тебе Царовска, МТСП да го направиш твое партиско орудие или да не речеме пиљара и да правиш што сакаш, што ти текне, се заложуваш и гледаш да ги имплементираш работите кои ти се наложени од партијата, во ниеден момент не размислуваш да се заложиш или загрижиш за обичниот граѓанин, бидејќи НАВОДНО тие ви се многу битни, важни на вас како власт, како владеачка гарнитура, граѓаните вие цело време ги „слушате“ и за нив работите. Како да не!

Работите за штета на државата, за имплементација на штетните договори кои ги направивте, за имплементација на закони кои се грижат за некоја мала скоро невидлива група на изроди (Педери, Лезбејки и останати фрикови), рушејќи ги темелите на нашето општество на кое се поставени сите оние традиционални вредности, брак, семејство, деца, нормално функционирање, меѓутоа тоа не може да се очекува од вас, од тебе како царица, како министерка да го браниш, застапуваш, ти слепо мора да ги пратиш насоките од партијата и мораш да ги заштитуваш изродите па, по цена и на твојот живот. – посочија граѓаните

Ова се изродите и настраните работи кои со новиот закон ќе ги ставиш под закрила, за кого ќе има санкции за нас нормалните ако не го прифатиме ова?

Не може да излегуваш во јавноста и да кажуваш дека се грижиш за граѓаните, за социјалните случаи, за бездомните дечиња или слично, кога ништо не направи за ромите кои се по раскрсници, ништо не направи за социјалците иако ветуваше зголемување на помошта за нив, ништо не направи за маргинализираните групи на деца и возрасни во ова општество, ништо не направи за дечињата без родители, ништо нема ни да направиш, затоа што толку од твојата способност и умешност, се завршува во оној момент кога после сите ветувања, ниту едно нема да се исполни, после сите семинари, обуки, пресови ќе се посочат многу проекти за ранливите категории на граѓани и ПОВТОРНО НИШТО НЕМА ДА СЕ НАПРАВИ.

Вака е за тебе правилно да се воспитуваат децата, погледни ги децата во позадина како гледаат на изродите и ти ова ќе го заштитуваш со закон?

Се заврши за тебе царице, кога сите овие категории на луѓе за кои треба да се грижиш откако дојде на позицијата министерка на МТСП, бидејќи тоа е одговорна позиција која носи тежина позади себе, ти ништо не направи ја обезличи и функцијата и позицијата со ваквото однесување, за тебе царице се заврши кога сите овие погоре споменати категории на граѓани за кои ТРЕБА СОГЛАСНО ФУНКЦИЈАТА да се грижиш за нив ги продаде за закон кој е во склоп со ЕУ и ОН, а се однесува на правата за дискриминација со построги казни и санкции, а во интерес на кого? Само и само на давај газовци, смрдежи и изроди недостојни да функционираат помеѓу нас како човечки суштества. – неофицијално граѓаните изразија незадоволство од овој предлог закон.

На ова ќе ги изложиш децата на сите останати за да донесеш закон кој е аминуван од ЕУ и ОН. Каде ќе ти оди душата?

Каде се правата на мнозинството кое што сака да ги расте децата во нормално општество, каде нема јавно да се изразуваат и презентираат таквите изроди и нивните желби за популаризација, каде се правата на останатите нас, на мнозинството кои воопшто не сакаме да ги гледаме или да знаеме дека постојат оваа мала група на изроди и кои нема потреба ти да ги заштитуваш или да ни ги ставаш под нос, НЕМА ПОТРЕБА, НЕ ГИ САКАМЕ. ако толку ти се мили и драги, однеси си си ги дома. Каде се правата да имаме ние нормален живот без овие работи и да обезбедиме нормален живот за нашите деца, каде се нашите права за кои треба да се бориш царице или одеднаш ги заборави, пристигнаа насоките од партијата и ние нормалните кои ги почитуваме традиционалните вредности не сме доволно достојни да имаме и уживаме права, правата се само за фриковите и изродите? Што со нас мнозинството, бараме одговор министерке?

Каде се тука правата на мнозинството, каде се правата на сите останати. Царовска се носи ли ваков закон дури и како предлог?

Еееее, царице/министерке, ти си ги заврши обврските спрема сите останати граѓани, спрема лицата кои немаат леб да јадат, спрема оние кои се телесни инвалиди, донесе закон за да можат слободно и без пречки секаде да се движат, донесе закони и се среди за секој оној кој е на маргините на ова општество, им помогна на сите, се заврши си ја заслужи и функцијата и фотељата и ја заработи платата министерска, па сега дојдоа на ред и изродите да ги средуваш. Арам да тие, каде ќе ти оди душата, каде ќе растат и во што ќе пораснат твоите деца. Дали мирно спиеш царице? – неофицијално изјавија група револтирани граѓани кои се јавија во редакција и го споделија со нас нивниот став за новиот предлог закон од министерката Царовска од МТСП.