Правете ја оваа терапија две недели после тоа, јазлите на вените треба да исчезнат, исто како и проширените вени и болката која ја чувствувате. Покрај зелениот, може да користите и зрел, црвен домат.

Измијте неколку зелени домати и пресечете ги на парчиња или кругови. Потоа ставете ги на јазлите на проширените вени и на капиларната мрежа на вените. По потреба завиткајте со нешто. Држете го доматот на тие места додека не почнете да чувствувате благ скокот. Тргнете го доматот штом ќе почне да ве пецка и измијте се со ладна вода. Резултатите треба да бидат видливи за кратко време. Процесот треба да се повторува 5 пати дневно.

Третман за проширени вени со зрел црвен домат

Овој третман е сличен на претходниот. Зрелиот домат треба да го измиете, да го пресечете на парчиња и да го ставите на болните вени да отстои 3-4 часа. Преврзете ги за да стојат цврсто. После некое време овој третман повторете го навечер.

Траењето на третманот зависи од личноста. Можете да го правите цела зима во комбинација со терапија од зелен домат.