Најчест проблем на почетокот на летото се болките во мускулите и зглобовите, кои настануваат поради зголемување на активностите, како и сува кожа поради потење и влијание од УВ зраци.
Затоа ви предлагаме да пробате едно од најдобрите решенија – домашен лосион од магнезиум, односно масло од магнезиум, кој може да ги реши сите ваши проблеми во еден потег.
Дури 300 хемиски процеси во телото барат присутност на магнезиум, што значи дека мора да го внесуваме во доволни количини секој ден.
Рецеп за домашно масло од магнезиум:
3 лажици зоврена вода
половина лажица магнезиум хлорид
Го поправа здравјето на коските, го регулира нивото на енергија, забрзува исцелување на рани, ублажува воспленија, стимулира циркулација, го намалува ризикот од дијабетис.