Долго најавуваната временска прогноза на УХМР речиси попладнево да се исполнува.

Во овие моменти снег го прекри врвот на планината Водно, додека снег има и на повисоките планини ширум земјава.

На стража во овие моменти има заглавени камиони и автомобили, а сведоците од терен алармираат таму да се вози внимателно.

Снег на пониските делови во земјава УХМР најави за вечерва каде претходно во текот на денот и ноќта најавуваат замрзнат дожд.