Познатиот микробиолог и професор, д-р Никола Пановски , на својот фејсбук профил ги искоментира новите владини мерки против коронавирусот, кои започнаа да важат од 16-ти август годинава. Тој посочи дека носењето маска на планина не била толку глупава мерка, можело и поглупаво да се постапи, еве за што се работи:

– Со документ за прележаност која се случила не порано од 9 месеци, Швајцарија го промени на 12 месеци, можете да патувате во ЕУ без вакцинација, кај нас во кафиќ на тераса не смееш да влезеш ако минале 45 дена!!! Носењето маска на планина и на нива не била толку глупава мерка, секогаш може поглупаво!!!